Forum -> kiedy skladac pozew

Tytuł:alimenty
Autor:julka
15.6.2010, 09:32
Witam, niedługo urodzę dziecko, z ojcem dziecka nie mam kontaktu nie jesteśmy tez małżeństwem,chciałabym zapytać o termin składania pozwu o alimenty, czy jeśli urodzę dziecko w lutym mogę pozew o alimenty złożyć dopiero w kwietniu czy trzeba od razu załatwiać taka sprawę?A jeśli ojciec dziecka będzie chciał się widywać z dzieckiem to czy on musi założyć osobna sprawę czy tez można to ustalić na rozprawie o alimenty założonej przezemnie?

Tytuł:kiedy skladac pozew
Autor:Małgosia
13.7.2010, 14:43
Już możesz złożyć pozew o alimenty, gdyż jeśli rodzice dziecka nie są małżeństwem, to matka dziecka może żądać od ojca dziecka pokrycia kosztów związanych z ciążą i porodem oraz kosztów swojego utrzymania w ciągu 3 miesięcy w okresie porodu i połogu.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
nosił wilk razy kilka ponieśli i...

Artykuły

więcej artykułów
Murapol
Wiele osób decydujących się na zakup mieszkania zastanawia się nad wyborem lokalizacji wymarzonego mieszkania. Zebrane przez firmę Murapol opinie osób nabywających nieruchomoś......
2012-01-05 15:24:40

Murapol
Wyniki wykonanego przez REAS monitoringu za II kwartał 2011 roku w sześciu aglomeracjach (Warszawa, Kraków, Wrocław, Trójmiasto, Poznań, Łódź) pokazują, że na rynek wprowadzono ponad 10,6 t......
2012-01-05 12:42:29

TelePolska
Do dziewiątej edycji Raportu Odpowiedzialny Biznes w Polsce wpłynęła rekordowa liczba zgłoszeń, TelePolska znalazła się w gronie 117 najlepszych praktyk. Ideą programu SOT je......
2012-01-05 09:41:49

Pyralgina
Lekarze zalecają lek Pyralgina na bóle różnego pochodzenia o dużym nasileniu oraz gorączkę, gdy zastosowanie innych środków jest niewskazane lub nieskuteczne. Pyralgi......
2011-12-22 08:55:17

Serwis Wiem o Zdrowiu - Przebarwienia skóry
Gładka, alabastrowa skóra to marzenie większości z nas. Choć istnieje wiele sposobów, by na co dzień zamaskować przebarwienia, największy komfort i pewność siebie przynosi pozbawiona niedos......
2011-12-21 15:31:11

więcej artykułów
    • R  e  k  l  a  m  a

• Forum
    • Już możesz złożyć pozew o alimenty, gdyż jeśli rodzice dziecka nie są małżeństwem, to matka dziecka może żądać od ojca dziecka pokrycia kosztów związanych z ciążą i porodem oraz ko...(więcej)
    • niedlugo bede mloda matka. jestem na utrzymaniu rodzicow poniewaz nie skonczylam jeszcze liceum. chlopak z ktorym mam dziecko zerwal ze mna kontakt i do niczego sie nie przyznaje. czy mam prawo ubiega...(więcej)

Zamknij X
    Pobierz odtwarzacz Adobe Flash Player